ESNAFA MÜJDE

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Köse, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılması öngörülen düzenlemeyi son derece yerinde ve olumlu bulduğunu belirtti.

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığınca hayata geçirilmek istenen proje ile isteyen herkes istediği işyerini açamayacak. Proje hayata geçerse işyeri planlaması nüfus yoğunluğuna göre yapılacak. Açılacak olan işyerleri, işyerinin bulunduğu il ve ilçedeki nüfusa ve bölgede bulunan esnafın durumuna göre planlanacak. Bu proje ile birlikte mevcut esnafın zarar görmemesi ve yeni işyeri açacak olan esnafın da farklı alternatiflere yöneltilmesi hedeflenecek.

“MEVCUT ESNAFIMIZI KORUMUŞ OLACAĞIZ”

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Köse, nüfus yoğunluğuna göre açılacak olan iş yeri sayısının belirlenmesine yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılması öngörülen düzenlemeyi son derece yerinde ve olumlu bulduğunu belirtti. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Köse, “İlçemizdeki esnaf sayısını nüfus sayısına göre ayarlayabilirsek şu anki mevcut esnaflarımızı korumuş oluruz. Her geçen gün esnaf sayımız çoğalıyor ancak nüfus sayımız pek fazla değil. Bu yüzden dolayı şuan açık bulunan esnafları korumak için isteriz ki karar çıksın karara istinaden esnaf sayısı ayarlayalım” dedi.

“İLÇEDE BULUNMAYAN BİR İŞİ TERCİH ETMELERİ GEREKİR”

Gazipaşa’da birbirinin aynısı olan pek çok işyeri bulunduğuna dikkat çeken Başkan Köse,  plansız açılan bu dükkânlar sayesinde mevcut esnafın iş yapamadığını ve işyerini kapatmak zorunda kaldığını belirterek, “İlçemizde bakkal, manav gibi esnaflar sayıca fazla. Yeni işyeri açmak isteyen arkadaşlar kesinlikle ilçede bulunmayan bir işi tercih etmeleri gerekir. Yoksa kısa süre sonra ya kendisi veya açık olan bir esnafa zarar verir” diye konuştu.

Zincir marketlere de değinen Başkan Köse, “Bunun yanı sıra ilçemizde çığ gibi büyüyen zincir marketler var. Ne yazık ki ilçe halkımız yerli esnaftan çok zincir marketleri i tercih ediyor. Yani kendi kuyumuzu kendimiz kazıyoruz. Daima önce kendi esnafımızı koruyalım, kendi esnafımızdan alışveriş yapalım isteriz. Çünkü yarın hepimiz birbirimize lazımız. İnşallah en kısa sürede Gümrük ve Çalışma Bakanlığının çalışması çıkar ve esnaf sayısına bir sınır gelir. En azından açık olan esnaflar korunmuş olur” diye konuştu.