“2016 YILINDA ESNAF PATLAMASI OLDU”

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Köse, 2016 yılının ilk iki ayında 39 esnafın oda kaydı yaparak iş hayatına atıldığını, 24 esnafın ise kaydını sildirerek esnaflığı bıraktığını kaydetti.

GAZİPAŞA’DA 2016 yılında ciddi bir esnaf patlaması meydana geldiğini söyleyen Köse, işyeri açacaklara tavsiyelerde bulundu. Dünya genelinde bir ekonomik krizin yaşandığını kaydeden Köse, “Bizler genelde bir lira kazanıp iki lira harcayan insanlarız. Bu yüzden kendi kendimizi sıkıntıya sokuyoruz. Bir lira kazanıyorsak, 25 kuruş nasıl harcarız onun hesabını yapmak zorundayız diyorum.  Yoksa gün geçtikçe daha çok kötüye gideceğiz. Önümüzdeki yılın iyi geleceğini düşünen varsa söylesin. Karamsarlık iyi bir şey değil ama kendimize çeki düzden vermemiz gerekiyor. 2016 yılında ilçemizde ciddi bir esnaf patlaması meydana geldi. Bunun sebebi 2015’in son 2 ayında esnaf odasına kayıt olacak arkadaşlarıma; bekleyin kayıtlarımızı Ocak ayında yapalım. Çünkü en azından son bir ay için sizden ekstra aidat almayalım. Ben onu düşünüyorum” dedi.

“ESNAF OLACAK OLAN ARKADAŞLAR İYİ DÜŞÜNSÜN”

Esnafa tavsiyelerde bulunduğunu ifade eden Başkan Köse, “Yeni esnaf olacak arkadaşlarıma iyi düşündün mü? diye soruyorum. 6 ay sonra bu iş iyi değilmiş deyip kapatmasındansa, en azından elindeki parasını harcamasın. İyi düşün, iyi karar ver. Biraz sabret, iyi araştır. Esnaf mı olmak istiyorsun? Gazipaşa’da olmayan bir şey aç. Zaten sayısı çok olan bir şeyi açıp da pastanın dilimini birde sana bölmeyelim” diye konuştu.

“ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Gazipaşa’da zincir marketlerin her geçen gün çoğaldığını belirten Köse, vatandaşların küçük esnaftan alışveriş yapmasını istedi. Köse, “Marketler zinciri sağ olsun her gün çoğalıyor, önüne geçme şansımız yok. Hata biz Gazipaşalının ve Gazipaşa’nın. Kendi esnafından almıyorsun da oradan alıyorsun. Zincir marketlerde pazarlık etme şansın yok, kuruşu kuşuna ödemek zorundasın. Fakat kendi esnafından; yetmediği zaman yarın vereyim diyorsun. Burada anlaşabiliyoruz ama diğer tarafta sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.