10 GÜNDE 12 KİŞİ YAKALANDI

G20 Liderler Zirvesi nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün titizlikle yaptığı uygulamalarda, 10 gün içerisinde biri cinayet zanlısı olmak üzere 12 kişi yakalandı.

İLÇE Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, G20 Liderler Zirvesi nedeniyle ilçemizde alınan güvenlik önlemleri ve uygulamalar esnasında elde edilen verilerle ilgili açıklama yaptı.

4 BİN 471 TL PARA CEZASI KESİLDİ

9 Kasım ve 19 Kasım tarihleri arasındaki 10 gün diliminde farklı gün ve saatlerde yapılan uygulamalarla ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Çakmaklı, “İlçemiz genelinde yapmış olduğumuz ilçe giriş çıkışlarında Genel Güvenlik ve Asayiş Yol uygulaması ve ilçe merkezimizde yapılan çalışmalarda bin 568 araç sorgulandı. Trafik kurallarına uymayan sürücülere 4 bin 471 TL para cezası kesildi. Aramalarda üzerinde haciz bulunan bir araç yakalandı.  Toplam 3 bin 287 şahıs sorgulaması neticesinde çeşitli suçlardan aranan 12 şahıs yakalandı” dedi.

25 ADET SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalarda eski dönemlere ait 25 adet tarihi para (Sikke) ele geçirildiğini kaydeden Çakmaklı, “Ayrıca iki adet kuru sıkı tabanca ve altı adet kuru sıkı tabanca mermisi, bir adet Austria yapımı Glock diye tabir edilen tabanca ve tabancaya ait dokuz adet dolu fişek ele geçirildi” şeklinde konuştu.

CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü, öte yandan yine 10 gün içerisinde Genel Güvenlik ve Asayiş Yol uygulaması ve ilçe merkezinde yapılan çalışmalarda bir adet ruhsatsız av tüfeği ve yedi adet 12 kalibrelik av tüfeği fişeği ele geçirdi. İlçe Emniyet Müdürü Çakmaklı, aramalar sırasında 2 bin 927 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini de belirterek, “Yapılan uygulamalar sonucunda ele geçen malzemeler Adli tahkikat işlemleri için adli mercilere teslim edildi. Ayrıca 12 Kasım 2015 günü Mersin ilinde meydana gelen cinayet olayıyla ilgili olarak aranan firari şüpheli Suriye uyruklu Ş.A. uygulamalar sonucunda tarafımızdan yakalanarak Mersin’den gelen cinayet büro görevlilerine teslim edildi” diye konuştu.