BAŞ TACI

24 Kasım Öğretmenler Günü ilçemizde törenlerle kutlandı. Törende emekli olan 4 öğretmene Şeref Belgesi verilirken, stajyerliğini tamamlayarak asaleti tasdiklenen 16 öğretmen de Öğretmen Yemini etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü, ilçemizde de düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim sendikalarının Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tamamlandı. Çelenk töreninin ardından Belediye Kültür Merkezi’ndeki kutlama programına geçildi.

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına, Belediye Başkan Yardımcısı Semra Yalçın Bilgiç, Garnizon Komutanı Kürşat Çilek, Askerlik Şube Başkanı İrfan Tuğrul, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Aktaş, “Öğretmen; insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine yetebilecek bilgileri kazandırmaya yardımcı olan ve toplumun sürekli önünde giden bir görev eridir. Bundan dolayı karşısına çıkan zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprağa atılan tohumun onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın, eğitimin ana unsuru her zaman sizlersiniz. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi bizlere büyük görevler düşüyor” dedi.

Cumhuriyet Ortaokulu tarafından hazırlanan program, öğretmenlerin konuşmaları ve öğrencilerin sunduğu şiirler ve tiyatro gösterileri ile devam etti. Aday öğretmenler adına İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu Öğretmeni Rukiye Özen bir konuşma yaptı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından yayımlanan ‘Öğretmenler günü’ mesajının okunmasıyla devam etti. Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kürşat Çilek, Belediye Başkan Yardımcısı Semra Yalçın Bilgiç ve İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı ‘Öğretmenler Günü’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek ödüllerini verdi.

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ŞEREF BELGESİ VERİLDİ

2015-2016 eğitim ve öğretim yılında emekli olmaları nedeniyle ilçede öğretmenlik mesleğinden ayrılan 4 öğretmen için de bir tören düzenlendi. Törende, emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdim edilerek verdikleri emekten dolayı teşekkür edildi.

16 ÖĞRETMENİN ASALETİ TASDİKLENDİ

Mesleğe geçtiğimiz yıl ilçede göreve başlayan ve stajyerliği biten 16 öğretmen, düzenlenen törenle Öğretmen Yemini etti.

“ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM”

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Öğretmen olmak istiyorum’ adlı oratoryo ve ‘En büyük insan’ adlı tiyatro gösterimi sunuldu. Program Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisiyle sona erdi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ ZOR ANLAR YAŞATTI

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün Belediye Kültür Merkezi’ndeki kutlamalar sırasında, elektrik kesintisi nedeniyle zor anlar yaşandı. Kültür Merkezi’nde tören sırasında elektrik olmaması nedeniyle jeneratör ile enerji sağlandı. Jeneratör, uzun süre devam eden kesinti nedeniyle yetersiz kaldı. Sık sık yaşanan kesinti ile salon belli aralıklarla karanlığa büründü.

BAŞ-TACI-2