CHP’YE GÜVEN GELDİ

CHP İlçe Kongresi yapıldı. Blok liste ile gidilen ve iki adayın olduğu kongrede, Ömer Güven 88 oyla ilçe başkanlığına seçilirken, Bülent Kocabaş 68 oy aldı. 159 delegenin oy kullandığı sandıktan 2 geçersiz oy çıkarken bir oy iptal oldu.

CHPYE-GUVEN-GELDI-2

CHP İlçe kongresi dün saat 11.00’de Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye iki liste ile gidildi. Bülent Kocabaş ve Ömer Güven’in başkan adayı oldukları kongreye önceki CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da katıldı. Divan başkanlığına İsmet Tok, divan üyeliklerine Şevket Gülcan, Ali Yılmaz seçildi. Oy birliği ile oluşturulan Hesap Komisyonu’na İbrahim Polat ve Ulaş Sarıtaş seçildi. Ardından Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Sümbül tarafından faaliyet raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi. Divan, Kocabaş ve Güven’in seçime blok liste ile gidilmesi talebini oyladı. Yapılan oylamada 70 delegenin bulunduğu salonda 53 delegenin evet oyu kullanmasıyla oy kullanımı blok liste ile yapıldı.

“GELİNEN NOKTA YANLIŞ POLİTİKALARIN SONUCU”

Baykal burada yaptığı konuşmada, CHP için Gazipaşa’nın büyük anlam taşıdığını belirterek, ülke gündemiyle ilgili yaptığı konuşmada, “Gazipaşa Türkiye’nin gönlünde çok saygın ve önemli bir ilçe. Karışık bir dönemden geçiyoruz. Bu duruma başından beri yapılan yanlışlar yüzünden geldik. Bugün Türkiye herkesi kaygılandıran bir manzarayla karşı karşıya alışmadığımız manzaralara şahit oluyoruz. Kutuplaşma geride kaldı, sıcak çatışma dönemine girdik. Patlamalar, katliamlar hatta yurdumuzun bir yöresinde kent içinde sürekli silahlı çatışmalar oluyor, sokağa çıkma yasağına rağmen kamu düzeni sağlanamıyor. Bu hakikaten kaygı verici. Bulunduğumuz noktada Türkiye kabul edilemez bir iç çatışmaya sürüklendi. En büyük darbeyi tarım turizm yedi ihracat kapısı kapandı. İnsanlarımız işsiz kaldı. Türkiye’nin CHP olmayınca bel kemiği sarsılıyor. Bunu hep beraber bilelim ve CHP’ye sahip çıkalım. Bundan sonra bizim bu memlekete vereceğimiz hizmetlere memleketin ihtiyacı var. Buna inanın ve bu inançla mücadeleye devam edin, teslim olmayın” dedi.

“DELEGENİN KARARINA SAYGILIYIM”

Daha sonra başkan adayları kürsüye çıkarak birer konuşma yaptı ve yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı. Söz alan Bülent Kocabaş konuşmasında göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı ve sandıktan ne çıkarsa çıksın, delegenin kararına saygılı olacağını ve yine parti için çalışacağını söyledi.

“SİZİ ONURLU BİR MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUM”

Ömer Güven ise konuşmasında “Önemli olan siyasi hırs ve kariyer beklentilerinden uzak, ön yargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısının oluşturulmasıdır. Gün CHP’yi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza birlik olma birliğimizi dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Gün, önce kendimizle, sonra bizim gibi olmayan bizim gibi düşünmeyenlerle, tüm toplum katmanlarıyla, barış içinde bir arada yaşama günüdür. Önemli olan politikalarımızı, projelerimizi doğru ve anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek, halkla bütünleşerek onların sorunlarını çözecek yegane parti olduğumuz konusunda onlara güven verebilmektir. Her gün daha da yoksullaşan açlığa, yokluğa, işsizliğe mahkum edilen halkımızın refah ve mutluluğu, çocuklarımızın aydınlık geleceği, özgür, demokratik bir Türkiye umuduyla sizleri Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama onurlu bir mücadeleye çağırıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Saat 17.00’de oylamanın sona ermesiyle sandık açıldı. CHP İlçe kongresinde oylamaya 159 delege katıldı, Bülent Kocabaş 68, Ömer Güven 88 oy aldı. Sandıktan 2 geçersiz oy çıkarken, bir oy iptal edildi.

“DEMEK Kİ EKSİK YAPTIĞIMIZ BİR ŞEYLER VARDI”

Sonuçların açıklanmasının ardından delegelere teşekkür eden Bülent Kocabaş, “Delegelere teşekkür ediyorum. Demek ki eksik yaptığımız bir şeyler vardı. Ömer Güven kardeşime başarılar diliyorum. Kazanan CHP olmuştur, partim için yine çalışmaya devam edeceğim” dedi.

“ÖRGÜTÜ GÜÇLENDİRİP İKTİDARI ALACAĞIZ”

Güven’i sahneye çağıran Kocabaş, birlikte el ele poz verdi. Güven de konuşmasında “Önce gençlik kolları ve örgütü güçlendirerek sahaya çıkacağız. İktidarı alacağız. Sonuç delegenin takdiri, herkes verilen karara saygı duymalı” dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Seher Başaran, Yusuf Çobanoğlu, Mehmet Ali Çağlar, Aşkın Çağlar, Yavuz Demir, Pakize Görgülüer, Mehmet Ali Kaya, Nebi Oğuz, Günna Özkan, Ergün Sönmez, Fazilet Sezer, Bahattin Uygun

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Ali Üstün, Necati Demir, İsmet Karabulut, Süleyman Ceylan, Kerim Kaplan, Deniz Yaman, Ceylan Aziz, Fazıl Görgülü, Nevzat Çetin, Veysel Köseoğlu, Fevzi Acar, Yusuf Aksoy.

İL DELEGELERİ

Seher Başaran, Süleyman Ceylan, Ayşe Coşkun, Lütfiye Çağlar, Mehmet Ali Çağlar,Necati Demir, Ömer Güven,Turan Gülcan, Hüseyin Oğuz,  Mehmet Sönmez, Süleyman Tuncer, Mürüvet Ünlü, Deniz Yaman.