DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından ilk defa yapılan ‘DSİ Vatandaşla Buluşuyor’ programı gerçekleştirildi. Toplantı, Antalya Kültür Merkezi (AKM) yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Gökçeler Barajı’nın Gazipaşa için bir nimet olduğunu söyledi.
DEVLET Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından ilk defa ‘DSİ Vatandaşla Buluşuyor’ programı gerçekleştirildi. Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen programa DSİ 13. Bölge Müdürü Turgay Özgür, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve vatandaşlar katıldı. DSİ 13. Bölge Müdürü Turgay Özgür, Antalya’nın Anadolu’nun en bereketli coğrafyası olarak tarih boyunca kültürün, mimarinin ve sanatın merkezi olduğunu söyledi.
“GAZİPAŞA’DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Programda konuşan Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, DSİ tarafından Gazipaşa’da yapılan çalışmalardan bahsetti. Hacımusa Çayı’nda yapılan çalışmaları anlatan Başkan Çelik, DSİ tarafından ilçedeki derelerin taşlandığını belirtti. “Yaklaşık 1 aydır, bizzat Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’un talimatı ile DSİ ilçemizde taşlama ve ıslah çalışması yapıyor. Bu çalışmalar sonucunda, taşkın riski azalacak. Şu anda Gazipaşa’da DSİ’nin çalışmaları devam ediyor, yakın zamanda çalışmaların sonuna gelinecek” dedi.
“47 BİN 400 DEKAR TARIM ALANI SULANACAK”
Gökçeler Barajı’nda çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Çelik, “Baraj tamamlandığı zaman, 47 bin 400 dekar tarım alanı sulanacak. Bu sayede ilçemizde üretim yapan çiftçilerimiz bu barajdan yararlanabilecek. Gökçeler Barajı ilçemiz için bir nimet. Geçtiğimiz günlerde Bölge Müdürümüz Turkay Özgür Bey’de Gökçeler Barajı’nda ve Zeytinada’ya yapılacak olan gölet için incelemelerde bulundu ve çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmalar için Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na ve DSİ Bölge Müdürümüze huzurlarında teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
MEDENİYET SU KENARLARINDA BAŞLADI
DSİ 13. Bölge Müdürü Turgay Özgür, Antalya’nın Anadolu’nun en bereketli coğrafyası olarak tarih boyunca kültürün, mimarinin ve sanatın merkezi olduğunu söyledi. DSİ olarak 62 yıldır çok önemli projelere imza attıklarını kaydeden Özgür, “DSİ Bölge Müdürlüğü olarak turizmin yanında tarımın da yaygın olduğu bu coğrafyada kalkınmanın sulama ile olduğunu biliyor, sulu tarımın da modern sistemler kullanılarak yapıldığını son derece verimli neticeler verdiğini görüyoruz. Dünyada ve ülkemizde tarım sektörünün gelişmesinde en büyük etken su yapılarıdır. Hepimiz biliyoruz ki uygarlık ve medeniyet su kenarlarında başlamıştır. İnsanoğlunun nerede yaşayacağına ekonomik kültürel ve fizikse gelişimine yön veren tek etken sudur” dedi.
SULANMADIK TOPRAK KALMAYACAK
Kırsal kalkınmada barajların anahtar görev üstlendiğini aktaran Özgür, “Bunun için tarım şehri Antalya’da göl su projeleri ile zirai üretimi artırarak çiftçimize büyük kazanç sağlamayı, Antalya’da sulanmadık toprak bırakmayarak topraklarımızı daha verimli hale getirmek için gayretli bir çalışma içerisindeyiz. Enerji sektöründe 3 ampulden bir tanesini hidroelektrik santralleri ile aydınlatmaktayız. Yaptığımı Hidroelektrik santralleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarından hidroelektrik enerji üretiyor bununla ülkemizde çok ciddi bir katma değer sağlıyoruz” dedi.