TUNCER TİYATROYA DAVET ETTİ

ADD Gazipaşa Şube Başkanı Fehmi Tuncer, 4 Nisan Pazartesi günü sahnelenecek olan ‘Yağmur Yağıyor’ ve ‘Maceraya Yolculuk’ adlı tiyatro oyununa tüm ilçe halkını davet etti.

TUNCER-TIYATROYA-DAVET-ETTI-2

Başkan Tuncer, “4 Nisan Pazartesi günü, hem çocuklar hem de yetişkinler için tiyatro etkinliği düzenliyoruz. Serkan Demir’in yazıp yönettiği, müzikli-danslı çocuk oyunu ‘Maceraya Yolculuk’, Belediye Kültür Merkezi’nde 13.30 ve 14.30 saatlerinde çocuklarla buluşacak. Aynı gün akşam yine Belediye Kültür Merkezi’nde, Metin Balay tarafından Fransız Yazar Moliere’nin Tartuffe eserinden uyarlanan, ‘Yağmur Yağıyor’ oyunu ise saat 20.00’de yetişkinler için sahnelenecek” dedi.

“HERKES TARAFINDAN İZLENMESİ GEREKİYOR”

Başkan Tuncer, İzmir Derin Sahne Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Yağmur Yağıyor’ adlı oyunun herkes tarafından izlenmesi gerektiğini belirterek, “İki perdelik müzikal olan ‘Yağmur Yağıyor’ isimli tiyatro oyununda dini değerleri kullanarak insanları kandıran şeyhin ve buna inanan bir adamın yaşadıklarını, ailesine kadar olan yansımaları anlatılıyor. Şeyhin hiçbir şekilde yalan söylemeyeceğine ve şeyhin söylediği her şeyin doğru olduğuna inanan bir adamın hikâyesinin anlatıldığı oyunda, dini değerleri kullanarak insanları kandırması canlandırılıyor. Evin hizmetçisi olan Dudu’nun planları sayesinde şeyhin gerçek yüzünün ortaya çıkmasıyla oyun son buluyor” dedi.

Metin Balay’ın yazdığı, Cüneyt Gürbüz’ün yönettiği 2 Perdelik ‘Yağmur Yağıyor” adlı müzikal oyununun müziklerini Kemal Günüç yaptı. Koreografide Emel Gürbüz, afiş tasarımda ise Umut Ediz görev aldı. Oyunda Emel Çalış, Halil Esen, Cüneyt Gürbüz, Nejla Karakurt, Serkan Demir, Muhammet Küçükabaz ve Deniz Bahar sahne alıyor.